torsdag 9 november 2017

Återskapa i Västra Hamnen

Återskapa i Stabelbäddsparken



Under förmiddagen åkte vi till andra sidan stan för att besöka Stapeln. Väl där blev vi väl mottagna och undervisade i hållbar utveckling. Efter en introduktion i om hur havet smutsas ner av oss människor och hur vi inte tar tillvara på allt material som alla fabriker använder fick eleverna i uppgift att konstruera en prototyp till en uppfinning som skulle hjälpa till att rengöra våra hav. En massa kloka och fantasifulla idéer iscensattes och gjordes praktiskt i form av prototyper med material som Stapeln samlat in från olika fabriker. En uppgift som uppskattades och satte fart på kreativiteten hos oss alla. 



Så är mysigt såg det ut i den "pysselbunkern" som vi höll till i under förmiddagen


Massor av olika material att arbeta med


Den blåa mattan som skulle symbolisera havet som behövde renas


Här är uppfinningarna i full gång med att rensa havet och eleverna fick presentera sina idéer och berätta hur uppfinningen skulle användas 


En kort demonstration av Görkems flygande skräpsugare


Liam i full gång med att demonstrera sin "hjärndammsugare". Det fiffiga med den här uppfinningen var att den gjorde allt som hjärnan ville. Man behövde bara tänka rätt. 


Här är Amareas robot som genom kommando från en hörsnäcka gjorde precis det som den blev tillsagd. Kommandot löd under förmiddagen "Hallå!, du måste städa stranden"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar