fredag 27 september 2019

v 40

I onsdags hade vi årets föräldramöte där vår IT-pedagog Silvia gick igenom Infomentor. Ni som inte var där kommer att få inloggningsuppgifter och en lathund över plattformens innehåll och användningsområden skickat per post.

I klassen har vi under några veckor arbetat med temat bild, fotografi och film. På tisdag fortsätter vi det arbetet genom att besöka Galleri Format i Mazettihuset.

Må: Enligt schema
Ti: Förmiddagen tillbringar vi på:

Bildresultat för galleri format

Under besöket får eleverna en guidad visning av pågående utställning där vi tittar på och diskuterar fotografi och video samt får en inblick i hur mediet kan användas på olika sätt. Efter visning ges en kort introduktion till tittskåp, s.k. dioramats historia innan vi tar oss an verkstadsuppgiften. Eleverna ska skapa tittskåp av en låda med hjälp av fotografier. Vår utgångspunkt är att använda oss av fotografi i uppbyggandet av skåpet genom att klippa ut bilder från gamla tidningar.
Uppgiften är ett sätt för barnen att förstå och arbeta med perspektiv och komposition genom att jobba med att placera olika föremål i relation till för- och bakgrund i sin låda. 
On: Idrott!
To: Enligt schema
Fr: Vi kör vårt andra Tillsammans med övriga klasser i särskolan under största delen av förmiddagen.
På eftermiddagen väntar simning på Hylliebadet.
/Svante, Cina, Ferri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar