fredag 20 januari 2017

Vecka 4

Detta händer under vecka 4


Måndag: Idrott. Medtag idrottskläder och handduk. 

Tisdag: Våra 9:or är och praktiserar på Malmö Byggymnasium. Medtag idrottskläder och handduk. 

Onsdag: 9:orna praktik på Byggymnasiet 

Torsdag: 9:orna på praktik på Byggymnasiet. Tänk på att ta med oömma kläder eftersom mycket av skoldagen är förlagd i verkstaden. 

Fredag:


I våra lite större ämnesområden fortsätter arbetet med religion ett tag till. Här vill vi att eleverna ska kunna känna till och namnge de olika religionerna samt betydande innehåll så som exempelvis helig skrift, högtider, symboler och gudstjänstlokal. ett annat mål är också att de ska ha kännedom om hur tron påverkar vardagslivet.

Ett populärt inslag under skoveckan är också hemkunskapslektionerna. Här har en grupp praktisk verksamhet medan den andra halvan har teori. Här arbetar vi efter att eleverna ska få en grundläggande kunskap om hur olika tekniker används när man lagar mat,  kunna följa ett recept. och om vilka redskap som ska användas. I den teoretiska delen vill vi att eleverna ska få kunskap om nyttig/onyttig mat och hur mat påverkar hälsan och miljön. Det vi strävar efter är att eleverna ska bli så självständiga i köket som det är möjligt.


I svenska har vi under en period nu jobbat med muntliga framställning i olika former. Detta för att eleven ska kunna samtala om varierande ämnen i olika sammanhang genom att medverkai att ställa frågor, svara och uttrycka önskan och känslor och bidrar till att användaspråkliga strategier för att göra sig förstådd. I samtalen tränar vi också på att lyssna till andras åsikteroch bidrar till att framföra egna åsikter. Inom läs och skriv fortsätter vi arbetet  med att skriva texter i tabellform för att skapa en enkel struktur med hjälp av bilder. Detta gör vi för att lättare jämföra och beskriva olika sorters texter. Vi tränar då på att skriva texter med tydligt innehåll och att strukturera texterna genom att använda skiljetecken och stavningsregler.


I matte pratar vi mycket om ental och tiotal samt tipkompisar. Detta gör vi för att eleven ska kan läsa, skriva och storleksordna naturliga tal mellan 1 och 100.Dessutom tränar vi  additions- och subtraktionsuppgifter inom talområdet1–10 med hjälp av konkret material, digital teknik, huvudräkning eller skriftligaräknemetoder. En del av eleverna jobbar också med att visa och uttrycka multiplikation och division.




       
            Skrivuppgift i svenska                         Finns i sjön med tiokompisar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar