måndag 22 maj 2017

Vecka 22

Detta händer under vecka 22


Måndag: Idrott. Glöm inte med ta med idrottskläder och handduk

Tisdag:

Onsdag: Idrott. Glöm inte med ta med idrottskläder och handduk

Skolbio "Sju minuter efter midnatt"

 Bildresultat för sju minuter efter midnatt

Sju minuter över midnatt vaknar tolvårige Conor av att ett monster står utanför hans fönster och ropar hans namn. Men det är inte det monster som Conor sett i sina mardrömmar, mardrömmarna han haft varje natt sedan hans mamma påbörjade sin behandling på sjukhuset. Monstret i trädgården är annorlunda. Det är uråldrigt. Och vilt. Det har tre berättelser att berätta för Conor. Men det vill ha något fruktansvärt och hemskt i utbyte. Det vill ha sanningen.
A Monster Calls, som boken filmen är baserad på, blev 2011 utnämnd till årets bästa bok av en rad framstående brittiska tidningar. Sju minuter efter midnatt är berättelsen om ett monster som inte är ond, utan ett monster som hjälper en ung individ över den kanske svåraste mentala tröskeln i sitt liv.
Sju minuter efter midnatt handlar om hur man bearbetar sorg, hur man finner styrka efter att ha varit på botten. Filmen bevisar för en yngre publik att det går att hitta tillbaka till sin självkänsla och det så sårbara mod man lätt tappar i den tidiga tonåren.
Föreställningen stödjer elevernas studier i samhällskunskap och engelska.
Torsdag:

Fredag: Skoljoggen. Glöm inte ta med idrottskläder och handduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar