fredag 17 april 2020

Utegympa, Statarmuseet och friidrott!

Ny vecka och nya äventyr!

Denna veckan början perioden då idrottslektionerna sker utomhus om inte vädret är alltför risigt! Eftersom vi har idrotten som första lektion så kan det fortfarande vara lite svalt i luften. Ta alltså med långärmat och långbyxat för säkerhets skull!

Må: Idrott!
Så ökar vi elevernas fysiska aktivitet | Skolvärlden

Ti: Enligt schema

On: Idrott! 

Friluftsdag 6/12 - Österåkers kommun

To: Vi åker traditionsenligt till Statarmuseet i Torup! Där får vi en inblick i hur livet kunde se på en skånsk gård för ca 100 år sedan. Vi lagar vår egen mat och fika på stället. 
Dessutom får vi denna gång chansen att klädda i bidräkter och gummistövlar besöka bikuporna. Om ni har egna stövlar så ta med! Annars finns det några att låna där. Om någon är allergisk mot bistick  är det bäst att avstå även om risken att bli stucken är låg. 

Så här skrev vår kontakt på museet angående projektet:
Hej!
Museet har beviljats utvecklingsbidrag för ett projekt som vi kallar ”Färdighet och Förtrogenhet”.  I projektet skulle vi vilja att eleverna är med i hela processen från jord till bord för att få en förståelse för hur saker och ting hänger ihop. Elevernas arbete på museet skulle kopplas ihop med den undervisning som bedrivs på skolan både före och efter ett besök. Tanken är att er klass besöker museet tre gånger. Första gången på våren där fokus ligger på sådd och insekters betydelse för hur allting kan växa, andra gången på hösten där fokus ligger på skörd, tredje tillfället handlar om att ta hand om skörden och att tillaga eller baka något med det som har skördats.
Fr:  Friidrott!

2015 november | IFK Lund Friidrott

Svante, Cina och Ferri!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar