måndag 31 augusti 2020

Vecka 36

 Hej och ursäkta sen uppdatering! Jag (Svante) var sjuk i fredags och hade datorn i skolan vilket gjorde att det blev svårt att logga in på bloggen. 

Nu är vi dock full personalstyrka igen och ser fram emot en innehållsrik vecka.

Måndagar inleds alltid med idrott! Alltså, ta med ombyte och duschgrejor!

Ti:  Vi läser enligt schema 8.10 - 14.30.

On: Enligt schema 8.10 - 14.10.

To: I torsdags gjorde vi ett besök på Statarmuseet i Bokskogen. Vi lärde oss om statarnas liv i Sverige för drygt 100 år sedan och fick känna på hur det kunde vara att leva ett fattigt liv på den tiden. Vi gjorde bl.a. rent i kaninburarna, hälsade på hos hönsen, gick på skogspromenad, bakade pinnbröd och grillade korv. Jag tror att alla uppskattade besöket.

Nu är det dags för en ny naturupplevelse! Vi åker denna dag till Falsterbo Fågelstation tillsammans med särskolans mellanstadieklass. Där får vi ta del av en lärorik visning av vilka fåglar som passerar näset samt en lektion i hur och varför man ringmärker några av dem. Spännande!


Fr: Vi tar kulturbussen till Karavan i Sofielund. Vi blir en del av föreställningen Jag är tid, jag är rum. Läs mer om föreställningen här:

Alla är vi kroppar. Kroppen är vår öppning mot världen. Genom upplevelsen av kroppen i världen förstår vi oss själva.  

Alla kroppar fungerar olika och har olika förmågor att ta in världen. Hur kan vi förstå oss själva på nytt och på nytt i mötet med rummet omkring oss?  

Följ med på en sinnlig upptäcktsresa i ljus, skuggor, speglingar, mjukt, hårt, skrovligt och kroppens klanger. Världar där kroppen och rummet får hitta en egen rytm att andas tillsammans. Rum att utforska, röras vid, förundras av, förändras i och vibrera mot. Ett nära varande i ett förhöjt nu.  

Jag är tid, jag är rum är ett 2-årigt konstnärligt undersökande projekt som syftar till att söka nya former för scenkonstupplevelser som utgår från de olika förutsättningar som barn och unga med funktionsvariationer har.  


Och sen är det visst helg.

PS. Detta inlägg går även att nå via Infomentor!

/Svante, Cina, Ferri och Dejan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar