fredag 12 mars 2021

V.11

Efter en vecka med halverad personalstyrka i klassen hoppas vi på en mer fulltalig vecka 11.

Vi har under dessa dagar avslutat vårt tema Hinduismen och nu väntar den femte världsreligionen Buddhismen. I NO har vi kommit en bit på vägen i vårt evolutionstema där Charles Darwin varit namnet för dagen. 

Vi hann också med en digital guidning genom konstens historia samt en påföljande workshop. Samtliga elever lyssnade noga, ställde bra frågor och bidrog med intressanta tankar i diskussionen, trots att många ord och begrepp nog var nya för de flesta. Kommande vecka fortsätter vi vår resa inom konsten, mer om det i nedanstående veckoschema.

Må: Idrott!

Ti: Enligt scema

On: Sustainable societies for the future

Utställningen Sustainable Societies for the Future tittar närmare på hur konst kan vara med och skapa förändringar för en mer hållbar framtid. Vi står inför stora utmaningar. Klimatförändringar, sociala och ekonomiska orättvisor är bara några av de brännande frågor vi måste hantera inom en snar framtid. Hur kan konsten inspirera till detta arbete? Vad kan vi själva göra?

I utställningen medverkar konstnärer från norden och USA. Vi får chansen att jämföra konstnärers uttryckssätt och se vilka frågor som varit mest brännande de senaste åren på båda sidor om atlanten.


To: Idrott!

Fr: Enligt schema!

/Svante, Cina, Ferri och Dejan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar